FR NL
Home/

Hoe werkt het?


Belangrijk: lees deze gebruiksaanwijzingen voordat u de cursus start
 
Het onlineleerplatform bestaat uit vier onderdelen die u via de tabbladen bovenaan de webpagina bereikt:
 
1) De inhoudstafel (via tabblad 'Theorie'): een overzicht van alle hoofdstukken plus alle  bijhorende paragrafen.
2) Theorie: de leerstof, chronologisch verdeeld in webpagina’s.
3) Oefeningen: praktische oefeningen verdeeld op thema, nummer, hoofdstuk en  moeilijkheidsgraad, met aansluitend de mogelijkheid om een examen te simuleren.
4) Trefwoorden: een alfabetische lijst met de belangrijkse verkeerstermen, inclusief de  bijhorende definitie ervan.
 
 1. Inhoudstafel

Klik in de inhoudstafel op het hoofdstuk dat u wenst te bestuderen. U wordt automatisch doorverwezen naar de eerste pagina van dit stuk leerstof.
 
In de inhoudstafel werken we met verschillende kleuren:
- Oranje: deze leerstof hebt u nog niet bekeken
- Zwart: Dit onderdeel hebt u al bestudeerd
- Groen: Aan dit onderdeel zijn sinds uw vorige bezoek wijzigingen aangebracht. We raden ten zeerste aan om groene hoofdstukken opnieuw door te nemen!


2. Theorie

Door op het tabblad ‘Theorie’ te klikken, start u de verkeerscursus bij het begin.
Wenst u liever specifieke hoofdstukken te bekijken? Ga dan eerst naar de inhoudstafel en klik daar op de gewenste titel.
U belandt telkens op de eerste pagina van de paragraaf. Door op de pijltjes bovenaan of onderaan de pagina te klikken, navigeert u tussen de verschillende pagina’s.
 
Blijf alert!
Telkens wanneer de inhoud van een paragraaf complex is, is een speciale paginavraag toegevoegd. Hiermee test u zelf hoe goed u de leerstof beheerst.
Hetzelfde geldt voor een hoofdstuktest, alleen beslaat de test in dit geval het volledige hoofdstuk in plaats van één specifieke paragraaf.
 
Cursus bewerken
Markeer belangrijke leerstof in fluo door de tekst met de rechtermuisknop te selecteren. Wie zich niet ingeschreven heeft, zal merken dat deze markeringen tijdens het volgende bezoek verdwenen zijn.
Schrijf zelf belangrijke notities in uw persoonlijke kladblok.
 
Als extra hulpmiddel zijn belangrijke termen telkens onderlijnd. Door er met de computermuis over te scrollen, verschijnt meer uitleg in een pop-upvenster. Klik op een trefwoord om rechtstreeks naar de trefwoordenlijst te gaan. In sommige gevallen is een woord gelinkt aan een afbeelding.
 
Afbeeldingen: alle afbeeldingen kunnen vergroot worden door erop te klikken. Klik opnieuw op een uitvergroot beeld om dit weer te verkleinen.


3. Oefeningen 
Oefeningen zijn bereikbaar via de theorie, maar natuurlijk ook door op het tabblad ‘Oefeningen’ te klikken.
In dat geval krijgt u twee opties aangeboden:
 
Optie 1: deel de oefeningen van de verkeerscursus via het keuzemenu in op thema, nummer, hoofdstuk of moeilijkheidsgraad en los deze vervolgens op.
 
Bent u klaar voor een eerste grondige test? Start dan meteen een simulatie van het officiële examen! U krijgt een combinatie voorgeschoteld van meerkeuze-, open- en linkvragen. Bij een foutief antwoord verschijnt de verbetering meteen in beeld. Aansluitend krijgt u de mogelijkheid om de bijhorende theorie nogmaals te raadplegen. Enkel voor de examenvragen is deze koppeling niet voorzien, dat kan enkel via het overzicht ‘kennisniveau’.
 
Belangrijk: examenvragen gaan gepaard met stemgeluid. Voor een optimale weergave moet het geluid van uw computer geactiveerd zijn.
 
Optie 2: Wilt u testen hoe goed u de leerstof ondertussen beheerst? Vraag dan in de meerkeuzelijst het gewenste overzicht op. Los vragen op per module, volgens tijdstip of voor het examen.
 
In het overzicht ontdekt u welke vragen al beantwoord zijn en hoeveel u er daarvan juist en fout had. Foutieve antwoorden kunnen steeds herhaald worden, net zoals de examenvragen!
 

4. Trefwoorden
De belangrijkse verkeerstermen zijn hier alfabetisch gerangschikt. Bij elke term is de bijhorende definitie geplaatst.
 
Een uniek controlepaneel!
 
U hebt het ongetwijfeld al gemerkt: bij de start van elke cursus verschijnt in de rechterbovenhoek automatisch een zoekbalk om de cursus vlotter te overlopen. Door op de icoontjes naast het invoerveld te klikken, opent u het volledige controlepaneel. Uiteraard bepaalt u zelf waar dit paneel zich bevindt op het scherm.
 
Met het controlepaneel:
- behoudt u het overzicht: u ziet meteen in welk hoofdstuk en welke paragraaf van de cursus u zich precies bevindt.
- bekijkt u vragen: vragen die verband houden met een specifiek stuk theorie verschijnen in het controlepaneel. Zo wisselt u snel af tussen theorie en praktijk.
- krijgt u uitleg over trefwoorden: trefwoorden worden telkens verduidelijkt waar nodig.
- maakt u notities: selecteer tekst en klik op de rechtermuisknop of typ zelf tekst in het kladblok.
 
Onder de paragraaf ‘Titel’ vindt u al uw vroegere notities terug.
- ‘Alles’: klik hierop om een totaaloverzicht van alle notities te krijgen.
- ‘Exporteer’: zet alle notities om naar Word om deze verder te bewerken of uit  te printen.
- ‘Verwijder’: Hebt u bepaalde notities niet langer nodig? Selecteer deze dan en  klik op ‘verwijder’.
 

Veel succes met de leerstof!